wELcOmE !!!

hArAp kALiAn dApAt TeRiMa cEbiSaN KiSaH hIdUpKu iNI!!

inilah haziq...

inilah haziq...

konco-konco!!!!

masa itu emas

Tuesday, June 11, 2013

Cinta dan Cita

EPILOG CINTA

Apakah aku sudah bersedia untuk menghadapinya...masa depan, cinta dan cita...

24 tahun...usiaku sekarang..kawan-kawan sudah ada yg berumah tangga, bertunang, berpasangan ada tu siap ada anak lg..aku?? tak apa lah, biar mereka dahulu..

tetapi, sejak adanya dia aku mula terfikir tentang masa depan kami..dengar tu..KAMI..mungkin jodoh kuat antara kami...sejauh mana kaki melangkah menjauhkan diri, semakin dekat jodoh antara kami menghampiri..

dia ada segala-galanya..aku??aku baru saja nak menapak dalam bidang kerjaya...aku doakan pintu rezeki aku murah dan mudah...

biar perlahan-lahan membina kebahagiaan agar ia berkekalan..insyaallah satu hari nanti, ijab qabul akan terlaksana..tunggu diri ini kukuh membina kerjaya...


buat si dia..

salam cinta..

Monday, February 25, 2013

Car Book Sale + Lejen Press

Salam semua..apa khabar??hari ni just nak story kt korg semua ttg 2 event yg aku join sabtu lepas..1st Car Book Sale anjuran tempat aku intern Perbadanan Kota Buku dan lg satu event Lejen Press..walaupun penat, tp aku rasa best dan teruja..sbb apa??boleh berjumpa dgn kwn2 dan dapat jumpa ramai org..so sgt best..untuk event Car Book Sale, tugas aku bg brochures kt org dan promote kota buku...nice!i love this task..hehe..oh btw am so happy coz event ni dikatakan berjaya kerana ramai jgk crowd yg dtg and yg penting dpt liputan RTM..so sapa nak tgok, cari la kt page RTM..ada berita 23hb lepas ttg event ktorg..after hbs je event kt Perpustakaan Negara, ktorg terus pegi UTC Pudu Raya utk event Lejen Press..niat hati nak support kwn aku je..si sha tu sbb intern situ..aleh2 aku kena jd bidan terjun jd MC..perghh nebes acik..nasib baik la aku pelejen yg tegar..baca jgk buku lejen press..tu yg naik sheikh tu..oh btw am so happy coz aku dpt jumpa dgn penulis2 lejen press..dorg bwk A.B Hashim, Nami, Izwan Hafifi dan Resmenshah...so mls nak cakap byk, korg layan je pic ne ye..sila jeles bt siapa yg x dtg..hehee..ohh lg 1, lepas je event kt Pudu Raya, ktorg terus pegi makan2 kt The Castle, Kg Baru..yg penting geng2 lejen press join tau..fuhh dasyat...oklah nak sambung kerja..bye2! 


semasa event Car Book Sale, booth Lejen Press..

menjadi MC event yaww!

sengalness Nafis, Iqa and Sha


bersama penulis2 lejen press, Kedai Buku UTC Pudu Raya
Makan @ the castle, kg baru



I AM LEJEN???

Tuesday, February 12, 2013

aku rindu 90's


Tajuk: Aku Rindu 90's
Penulis: Wan Shafiq
Harga: RM20

ini merupakan buku yang ketiga aku habiskan sepanjang cuti Tahun Baru Cina ini..so nak kasi review sikit ttg buku ini..tak silap aku buku ini antara best seller LEJEN PRESS...betul ke tidak??kena tanya abam Linglung empunya LEJEN PRESS..buku ini merupakan nukilan Wan Shafiq...apa yang menarik tentang buku ni ialah cover dia..benda yang pertama terlintas apabila tengok cover page buku ni adalah KENANGAN..hahaa..tengok gambar kaset di cover buku ini tetiba buat aku teringat akan walkman dan juga kaset-kaset yg aku kumpul..beli kt kedai Aunty kt Arau Perlis satu RM5...ehehe..siapa budak-budak yang hidup tahun 90an pasti akan mengimbau kembali memori zaman kanak-kanak mereka jika membaca buku ini..zaman main kereta dash, mkn aiskrim pop, main-main tiang, kad tepuk, pemadam bendera ahh semua la..OMG kenangan tu...tiba2 aku rindu 90's...thanks to Wan Shafiq a.k.a Cek kerana membawa kembali semua kenangan waktu nakal-nakal dulu...

p/s: dulu aku budak nakal..hahaa

review Bau Semangat Anak Muda + Psiko

Holla people...dalam masa cuti 4 hari ni aku sempat habiskan 2 buah novel..so, hari ni aku nak review and comment skt tentang 2 buah buku terbaru terbitan LEJEN PRESS yg aku dah baca..hope korang enjoy..


Tajuk: Bau Semangat Anak Muda
Penulis: Nami Cobb Nobbler
Harga: RM20

Novel terbaru nukilan penulis yang menjadi kegilaan ramai sebab karya-karya beliau sangat best dan menarik hati iaitu Nami Cobb Nobbler..Awek Chuk Taylor dan Lelaki Eksistensial merupakan karya beliau yg sudah aku baca membuatkan beliau menjadi favorite aku..cuma Bayang saja yang belum aku sempat baca..apa yg menarik tentang karya Nami ni ialah bahasa yang digunakan sangat santai dan penceritaannya sangat dekat dengan kita sebagai pembaca...untuk BAU SEMANGAT ANAK MUDA ini mengisahkan kehidupan seorang budak bernama NIZAM dan keinginannya yang sangat mendalam berkaitan bidang muzik..bercita-cita untuk menubuhkan band muzik sendiri, daripada dia kanak-kanak sehingga besar panjang, masih tercari-cari haluan hidupnya..dalam pada masa yang sama, kisah hidupnya bersama orang-orang yang memberi dorongan kepadanya terutamanya dalam bidang muzik membuatkan cintanya terhadap muzik tidak pernah padam..menjadikan Kurt Kobain sebagai idola dan muzik bergenre punk rock sebagai minat tidak pernah lekang dalam minda NIZAM...apakah dia mampu membentuk sebuah band??nak tahu kena la baca...btw, dalam  naskah ni, anda boleh dapat rasa happy, sedih, semangat dan cinta...sila serang kedai-kedai yang ada jual buku-buku Lejen Press utk dapatkan buku ni..


Tajuk: Psiko
Penulis: Ehsan El Bakri
Harga: RM20

Boleh dikatakan masih panas dan menyengat di pasaran..tahun baru 2013 disambut dengan kehadiran novel terbaru ini terbitan Lejen Press dan karya Ehsan El Bakri. PSIKO merupakan novel yang sangat seram, ganas dan menjijikkan..haha...kalau korang pernah tengok cerita SAW, lebih kurang mcm tu la gambaran buku ini..Manusia yang makan manusia lain..takut tak??hahaha..watak-watak dalam cerita ini adalah Bella, Rebbeca, Ronnie, Nasrul, dan Roslan serta watak psiko budak perempuan berambut kerinting, bermata sepet dan berdahi jendul serta lelaki bertopeng wajah babi..apakah kaitan watak-watak ini antara satu sama lain??jika anda ingin tahu, kena la baca sampai habis..pastikan anda mempunyai mental yang kuat sebelum membaca buku ini...jika anda meminati buku yang berunsur seram ganas, buku ini sangat sesuai untuk anda....

notakaki: oklah nanti kalau ada masa aku review lg buku-buku lain..bye...adioss

habuk+debu

Hello guyss...

amboi lamanya aku tidak menulis..sudah hampir setahun barangkali..sampai password pon dah lupa..haha..oh btw, byk perubahan kt blog ni ye..nak tulis entry pon dh mcm lain..nampak x aku mcm dh lama x explore..hehe..like always..apa khabar semua??ada sihat ke??aku tak sihat..hahaa..demam selsema...oh btw, just nak story kt korg la..yg aku dah start praktikal...OMG..rasa mcm baru je habis diploma, tup2 dah final sem degree..cepatnya masa berlalu..aku praktikal kt Perbadanan Kota Buku..dah seminggu aku kt sana..am happy with my new frens and 'click' kt office tu..
p/s: ni aku show off skt surat pengesahan paktikal..hehe...

ohh btw, aku nak citer pasal novel indie...haa..bukan band muzik indie je tau..novel indie pon ada..at first place aku mcm x layan sgt..tp since kwn aku si ATIQAH VIOLET byk rosakkan otak aku suh baca buku-buku indie ni, aku terlayan..hehee..seriously best...kalau sebelum ne asik layan bahasa-bahasa skema dan bertapis, nahhh...hidangan untuk anda..terutamanya anak-anak muda yang dahagakan naskah yang telus dan berbeza daripada kebiasaan.

Untuk pengetahuan korg semua, penerbit-penerbit indie di luar sana pun semakin bercambah bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan..antaranya Lejen Press, Fixi, Merpati Jingga, Buku Hitam Press, Dubok Press, Terfaktab bla bla bla..banyak ok..sekarang ni, buku-buku indie menjadi fenomena tau..aku salah satu mangsa yang terjerat..ahahaa..korang tunggu utk post seterusnya..aku akan bt review utk 2 buah buku Lejen Press yg baru aku baca iaitu PSIKO dan BAU SEMANGAT ANAK MUDA..

notakaki: penulisan aku dah berbeza kan??dah matang katanya..lepas ni akan cuba byk menulis ok?..hehee..bye..adios..

Friday, April 6, 2012

stress!!

salam semua..apa khabar??ya Allah rindunya nak merapu kt blog..tp xsempat dan malas nak menaip..sekarang dah masuk semester baru..dah 5 minggu kelas..kejap je..skng ne aku dah semester 4..tggl lg 2 sem nak hbs degree...dalam seminggu dua ne aku agak sibuk, byk masalah dan STRESS...mcm2 benda nak kena selesaikan..itu membuatkan aku stress sgt2...dan bila aku stress, aku x cepat marah..tp aku akan nangis...T___T okey aku cengeng...so ada aku kesah?hahaa..xdelah, kadang2 bila kita penat, tension, pastu pressure plak boleh bt kita menangis tanpa dipaksa..okey sebenarnya aku rindukan arwah mak aku..pada masa yg sama aku rindu abah aku, aku rindu rumah aku..rasa nak lari kejap dr segala kekusutan kt shah alam ne..lg 2 mggu je nak cuti mid sem..and aku sgt2 pasti byk kerja, assignment dan quiz kena selesaikan sblm cuti..oh btw, nak citerm skg aku pegang jwtn sbg naib presiden kelab penerbitan...thanks kpd semua yg percaya aku dan undi aku aritu..i love uoll...okeylahh nak layan perasaan jap...bye semua!!

Thursday, January 19, 2012

Malam Pra-tonton Sumpahan Kum Kum

holla..hai semua..ya Allah lamanya tak menulis..agak2 ada yg rindu x?hehee..okeylah semalam aku pegi ke pra-tonton sumpahan kum kum..thanks to MIG Online sbb bg pass kt ktorg..tq jgk kt Anip sbb ajak aku teman pegi tgk citer ne..filem ni membariskan pelakon2 baru....chopp bila sebut je pelakon baru, mst ramai yg ckp xbest la, x mantap la..okey sila tarik balik semua tomahan seperti itu..semua pelakon citer ne hebat2 walaupon baru..antara pelakon yg menjayakan filem ni ialah Fezrol Khan, Putri Mardiana, Lydiawati, Farisya Fatin (pelakon kanak2 cerita santau merasuk), Kaza dan Maimon Mutalib..filem ini juga memperkenalkan bakat baru seperti Wawa Zainal dan juga Shima Anuar..filem ini membuat jantung kita berdebar-debar dan ingin tahu kesudahan ceritanya...aku dalam panggung semalam dah mcm nak luruh jantung okey...so korg semua kena pegi tengok..wajib..support la filem Malaysia..filem ni adalah arahan ke 5 abg Ismail Hashim ataupon lebih dikenali abg Bob..pengarah filem ngangkung dan santau merasuk TV3..so itu saja aku nak membebel..harap korg pegi panggung sbb citer ni best!!

me with fezrol khan

me with wawa zainal (malu kite)

anip bersama big boss Mr David



p/s: harap2 dapat join lagi event under MIG Online..hehe..